Duurzamere verpakking voor BIO agavesiroop

De switch maken naar meer duurzaamheid binnen je bedrijf gaat niet over één nacht ijs. Daarom komen wij onze klanten graag op alle vlakken tegemoet: fair trade, bio, vegan, gerecycleerd … Zo vind je bij Oxfam Fair Trade alles onder een dak. Ontdek nu de BIO agavesiroop, want die zit voortaan in een nieuw, eco-vriendelijk jasje.

Duurzaam, dat betekent: verantwoord geteeld, verpakt, verhandeld én met respect voor mensenrechten en het milieu.

We treden jou hier in bij en zoeken daarom continu naar nog meer duurzame alternatieven voor onze bestaande producten. (*)

De volgende in de rij is: de BIO agavesiroop. Voortaan zit die in een gebruiksvriendelijke 100 % PCR PET-knijpfles. Een echte tongbreker, nietwaar? PCR staat voor Post Consumer Resin. Het materiaal van het flesje is 100 % gerecycleerd én is na gebruik opnieuw integraal recycleerbaar.

En zo is de milieuvriendelijke cirkel rond. Je krijgt er bovendien 10 g extra agavesiroop bij, aan dezelfde prijs!

350gx12 art. 26012 wordt vervangen door 360gx12 art. 26015

Wist je trouwens dat agavesiroop, gemaakt van het sap van de blauwe, Mexicaanse agave, een goed alternatief is voor suiker waarvan je suikerspiegel niet piekt? Heerlijk in een kopje thee, op pannenkoeken en in bepaalde gerechten. Probeer eens deze toastjes met cashewcrème en gemarineerde wortel uit!

Toastjes met cashewcrème en gemarineerde wortel

Meer weten over onze omschakeling naar duurzame verpakkingen?

Lees hoe duurzaamheid centraal staat in onze aankoopbeslissing

 

(*) Heb je zelf een duurzame tip? Laat het ons weten via de duurzaamheidsenquête!


Gerelateerde berichten

Waarom hogere koffieprijzen een goede zaak kúnnen zijn

De laatste maanden verschijnen er alarmerende berichten over een verhoging van de koffieprijs. Waarover gaat het precies? Wie profiteert? Wie wordt hier slechter van? Gaan de prijzen voor koffiedrinkers de hoogte in? We leggen ons oor te luisteren bij Oxfams koffie-expert Stefaan Calmeyn. Wat blijkt: ja, Oxfam-koffie wordt duurder,...

Nieuwe koffieverpakking zet Oxfams partners-producenten in de kijker

Heb je de nieuwe outfit van onze biologische Highlandkoffie al gespot? Dan is het je vast opgevallen dat een Congolese koffieproducente je enthousiaster dan ooit toelacht. Onze producenten zijn de sterren van de nieuwe verpakkingslijn. Daarnaast vind je makkelijker informatie over de smaak van elke koffie en kiezen we...

Bite To Fight: Tayoro, onze man ter plaatse, zet er z'n tanden in

In 2019 lanceerden we het samenwerkingsproject met de Ivoriaanse cacaocoöperatie CPR Canaan. Het product uit deze samenwerking is de Bite to Fight-chocoladelijn. We betalen een extra premie rechtstreeks aan de boeren voor de cacao in deze repen.

Doe mee met De Langste Koffieklets

Al 50 jaar schudt Oxfam mensen wakker over de onrechtvaardigheden in de internationale handel. En ook tijdens de Week van de Fair Trade, van 6 tot 16 oktober, maken we van eerlijke handel gespreksonderwerp nummer 1.