Bite to Fight-chocolade dubbel in de prijzen

Zowel de Bite to Fight-campagne als het verpakkingsdesign van het gelijknamige chocolade-assortiment wonnen internationale awards.

Oxfam Fair Trade betaalt sinds vorig jaar bovenop de vaste fairtradepremie nog een extra premie voor de cacao uit Ivoorkust.

Deze extra premie moet de kloof overbruggen naar een leefbaar inkomen voor cacaoboeren en hun gezinnen. Kosten voor voeding, hun woning en essentiële diensten (onderwijs, zorg, kledij, …) worden hierdoor zorgeloos gedekt en het geeft ze een buffer, voor als het eens tegenslaat.

Om het project in de kijker te zetten, voerden we campagne rond een leefbaar inkomen en staken we onze chocolade in een nieuw jasje.

Lees meer over Bite to Fight for a Living Income.

bol-bite-to-fight

Campagne van het jaar

Tijdens een online ceremonie werd onze Bite to Fight-campagne bekroond als ‘Campagne van het jaar’ door Fairtrade International.

“Met hun campagne waarbij de focus ligt op cacaoboeren een leefbaar inkomen te verschaffen inspireert Oxfam duizenden chocoladeliefhebbers om de switch naar fairtradechocolade te maken,” aldus Martin Atkin van Fairtrade International.

Bite to Fight internationale fairtrade campagne van het jaar

Onze verpakking wint een Pentaward

Een mooi verhaal, daar hoort een mooie jasje bij. Samen met verpakkingsspecialist Quatre Mains kwamen we tot een fris en eigentijds ontwerp dat meteen in het oog springt. Het design ging dan ook lopen met de bronzen medaille op de Pentawards 2020.

bite to fight pentawards bronze

Bekijk ons Bite to Fight-assortiment


Gerelateerde berichten

Wijnassortiment La Riojana

Argentijnse fairtradewijn brengt hele regio tot bloei

Oxfam Fair Trade-wijn is kwaliteitswijn. En dat niet alleen op het vlak van de smaak. Je kan er op rekenen dat je met je keuze voor fair trade écht de wijnboeren ondersteunt. Reis even mee naar Argentinië, waar onze partner La Riojana een hele regio nieuw leven inblaast.

bio sesamreep

Geen link tussen Europese recall sesamzaad en Oxfam Fair Trade-sesamproducten

Enkele weken geleden werd in Europa een grote recall georganiseerd van sesam uit India die resten van het giftige ethyleenoxide zou kunnen bevatten. Er is geen enkele link met ons sesamzaad, dat in Egypte op biologische wijze geteeld wordt.

Assortiment vegan wijnen

Luistertip: vegan inspiratie met aangepaste wijnen

Wil je meer weten over vegan eten, maar zit je met vragen? Dan is Ticho's Table van food blogger Jonathan Beaton jouw digitale place to be. Je vindt er sinds kort ook een podcast over veganisme, waarvoor wij van Oxfam de aangepaste vegan wijnen leveren.

Update: bestellingen en leveringen tijdens tweede corona lockdown

Het team van Oxfam Fair Trade blijft actief in de huidige gezondheidscontext. Net als tijdens de eerste lockdown, hebben we ons ook nu georganiseerd om onze klanten te bedienen met behoud van de veiligheid van ons personeel.