Bite to Fight-chocolade dubbel in de prijzen

Zowel de Bite to Fight-campagne als het verpakkingsdesign van het gelijknamige chocolade-assortiment wonnen internationale awards.

Oxfam Fair Trade betaalt sinds vorig jaar bovenop de vaste fairtradepremie nog een extra premie voor de cacao uit Ivoorkust.

Deze extra premie moet de kloof overbruggen naar een leefbaar inkomen voor cacaoboeren en hun gezinnen. Kosten voor voeding, hun woning en essentiële diensten (onderwijs, zorg, kledij, …) worden hierdoor zorgeloos gedekt en het geeft ze een buffer, voor als het eens tegenslaat.

Om het project in de kijker te zetten, voerden we campagne rond een leefbaar inkomen en staken we onze chocolade in een nieuw jasje.

Lees meer over Bite to Fight for a Living Income.

bol-bite-to-fight

Campagne van het jaar

Tijdens een online ceremonie werd onze Bite to Fight-campagne bekroond als ‘Campagne van het jaar’ door Fairtrade International.

“Met hun campagne waarbij de focus ligt op cacaoboeren een leefbaar inkomen te verschaffen inspireert Oxfam duizenden chocoladeliefhebbers om de switch naar fairtradechocolade te maken,” aldus Martin Atkin van Fairtrade International.

Bite to Fight internationale fairtrade campagne van het jaar

Onze verpakking wint een Pentaward

Een mooi verhaal, daar hoort een mooie jasje bij. Samen met verpakkingsspecialist Quatre Mains kwamen we tot een fris en eigentijds ontwerp dat meteen in het oog springt. Het design ging dan ook lopen met de bronzen medaille op de Pentawards 2020.

bite to fight pentawards bronze

Bekijk ons Bite to Fight-assortiment


Gerelateerde berichten

Duurzaam geschenkpakket

Argenta & Cegeka leggen hun personeel in de watten met duurzame geschenken

Met ‘e-piritiefjes’ en andere online momenten met werknemers en zakenrelaties tonen we ons  inventieve, veerkrachtige kantje. Laat je inspireren door deze bedrijven. Zij verwenden hun collega’s het afgelopen jaar op afstand met een verrassing(spakket) van Oxfam Fair Trade. Argenta verraste zijn werknemers met een duurzame apéro Voor de digitale nieuwsjaarsreceptie...

Duurzame honing en herbebossingsproject in Brazilië

Reis even mee naar de Caatinga, een semi-woestijn in het Noordoosten van Brazilië. Een van de droogste en armste regio’s van het land, maar met ideale omstandigheden om honing te produceren. Onze partner Casa Apis verenigt en ondersteunt hier imkers om op een duurzame manier hun brood te verdienen.

Oxfam Fair Trade 26008

Dit vindt Dominique Persoone van Oxfam-honing

Voor Het Laatste Nieuws vergeleek chocolatier Dominique Persoone de smaak en de kwaliteit van 10 soorten honing die in de supermarkt te koop zijn. Onze biologische vloeibare honing viel duidelijk in de smaak: “Als je proeft met je ogen dicht, lijkt het of je boven al die bloemetjes vliegt",...

Faire Sinterklaas 2019

Win-win met de Sint. Lekkere chocolade met eerlijke cacao!

Sintchocolade waar je volop kunt van genieten. Want: het is van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische traditie … en fair trade. Daar doe je jezelf, je collega’s én onze cacaopartners een groot plezier mee.