Choco mét en zónder palmolie, hoezo?

Fair trade, bio en zonder palmolie: dat is de nieuwe chocopasta met hazelnoot. We komen hiermee tegemoet aan de vraag naar producten zonder palmolie. Vaak wil de consument in de complexe kwestie rond duurzame palmolie het zekere voor het onzekere nemen en mijdt daarom palmolie.

In ons assortiment blijft de ‘gewone’ hazelnootpasta met palmolie ook verkrijgbaar. De hamvraag is uiteraard: hoe zit het dan juist met de choco mét palmolie?

De desastreuze ecologische impact van grootschalige plantages kan niet genegeerd worden. Oxfam Fair Trade koopt daarom enkel palmolie aan bij duurzame coöperaties. Bovendien gebruiken we beduidend weinig palmolie in onze producten (2,35 % in de fondant choco en 4 % in de hazelnootpasta, bijvoorbeeld).

De coöperatie voor de palmolie in de choco ligt in Ghana en heet Serendipalm. Ze is zowel bio- als fairtradegecertificeerd. Het is een groepering van verschillende kleinschalige telers.

Palmbomen zijn ook eigen aan Ghana en kunnen er biologisch geteeld worden op de velden van Serendipalm, tussen andere inheemse boomsoorten. Geen sprake dus van monocultuur hier, of van boskap en -branden waar de palmolieteelt wel eens synoniem voor staat. Ook geen sprake van andere ecologische wantoestanden, denk maar aan de bedreigde orang-oetans in Borneo.

Zo kan elke choco-liefhebber, of die nu kiest voor met of zonder palmolie, alvast guilt-free genieten van het Oxfam Fair Trade-gamma.

Een arbeidster van Serendipalm maakt de palmnoten klaar voor de extractie van de olie (Kumasi, Ghana).

Gerelateerde berichten

Oxfam-koffie = best verkopende fairtradekoffie in België

Fairtradekoffie serveren van ’s land nummer 1 in eerlijke koffie, maakt je collega’s gelukkig en vooral ook de koffieboer. Waarom dat is en hoe je eenvoudig de ‘koffieswitch’ kan maken, lees je hier.

Nieuw in het choco-assortiment: bio hazelnoot, zonder palmolie

Wie houdt er nu niet van een boterham met choco, thuis of op het werk, als ontbijt of tussendoortje? Eén van de favorieten is de welbekende choco met hazelnoten. Op vraag van menig klant is er nu de biologische variant die bovendien palmolievrij is!

Duurzaam jasje voor fair fruitsap & co

Respectvol omgaan met de mensen die produceren wat wij dagelijks nodig hebben. Da’s de kern van wat Oxfam Fair Trade doet. Maar we kijken graag verder dan eerlijke handel. De eerste resultaten van ons streven naar duurzamere verpakkingen lees je hier.

Ook de paashaas komt op voor een eerlijk inkomen!

Brengen de paasklokken dit jaar eerlijke chocolade voor jou en je collega’s? Oxfam Fair Trade biedt een gamma heerlijke paaschocolade van de beste kwaliteit, gemaakt volgens Belgische, ambachtelijke traditie en met eerlijke producten uit het Zuiden.