Zoete pompoenmoes met mango
Serveer deze zoete pompoenmoes met mango bij een hartig gerecht in de plaats van appelmoes of gebruik het als broodbeleg.
Alle ingrediënten
- gele uien 2 stuks
- pompoen 1000 g
- gedroogde mango's * 100 g
- rozijnen * 2 el
- lookpasta 1 tl
- verse gember 10 g
- rietsuiker * 150 g
- currypoeder 1 el
- citroen 0.25 stuks
- olijfolie * 1 el
- zout 1 tl
Aan de slag
Scheur de gedroogde mango’s in kleine stukjes en week ze in water gedurende minstens een uur. (Giet het weekwater niet meteen weg: je kan het hergebruiken bij het koken.) Pel en snipper de ui; pel en rasp de gember. Pers een halve citroen. Schil de pompoen; verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm wat olie in een ruime kookpot en stoof hierin de ui met de lookpasta en de gember. Voeg de pompoenstukjes; de suiker en het citroensap toe. Roer regelmatig terwijl de pompoenstukjes stoven. Voeg de mangostukjes toe; voeg ook de rozijnen toe en kruid met curry en zout. Laat alles stoven tot de pompoen door en door gaar is; voeg eventueel wat van het weekwater van de mango toe. Laat het mengsel afkoelen.
Serveer de zoete pompoen bij een hartig gerecht bijvoorbeeld in de plaats van appelmoes of gebruik het als broodbeleg.
Tip: Je kunt de hete pompoenmoes in gesteriliseerde bokalen scheppen en bewaren voor later.