Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Winter Island Punch
Serveer je gasten dit eindejaar een originele winterse punch. Liever een mocktail? Dan kan je de bruine rum door kokosroom vervangen (verhouding voor 1 glas: 50 ml kokosroom en 50 ml bio theedrank maté/groene thee & passievrucht) voor een smeuïge, alcoholvrije variant.
Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Alle ingrediënten
- BIO Theedrank van maté, groene thee en passievrucht * 300 ml
- limoen 2 stuks
- BIO rum * 100 ml
- kikkererwten * 40 ml
- rietsuiker * 1 snuifjes
- agavesiroop * 3 el
- ijsblokjes 4 stuks
Aan de slag
Voorbereiding
Houd het vocht uit het blik kikkererwten (aquafaba) apart.
Bereiding
Doe in een kommetje een bodempje water van 0,5 cm en in een ander kommetje suiker en de zeste van de limoenen.
Neem je glazen en doop ze in het water en daarna in de suiker met limoenzeste. Zo heb je een mooi suikerrandje.
Meng de ice tea, rum, sap van limoenen, aquafaba en agavesiroop en een paar ijsblokken in een cocktail shaker of een grote bokaal met deksel. Schud er stevig mee tot je een schuimrandje krijgt.
Doe een ijsblok in elk glas en verdeel de cocktail.