Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

recept Toos Vergrote Cocktail OXFAM

Winter Island Punch

schedule10 minuten
restaurant_menuCocktail

Serveer je gasten dit eindejaar een originele winterse punch. Liever een mocktail? Dan kan je de bruine rum door kokosroom vervangen (verhouding voor 1 glas: 50 ml kokosroom en 50 ml bio theedrank maté/groene thee & passievrucht) voor een smeuïge, alcoholvrije variant.

Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Alle ingrediënten

4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Voorbereiding

  1. Houd het vocht uit het blik kikkererwten (aquafaba) apart.

Bereiding

  1. Doe in een kommetje een bodempje water van 0,5 cm en in een ander kommetje suiker en de zeste van de limoenen.

  2. Neem je glazen en doop ze in het water en daarna in de suiker met limoenzeste. Zo heb je een mooi suikerrandje.

  3. Meng de ice tea, rum, sap van limoenen, aquafaba en agavesiroop en een paar ijsblokken in een cocktail shaker of een grote bokaal met deksel. Schud er stevig mee tot je een schuimrandje krijgt.

  4. Doe een ijsblok in elk glas en verdeel de cocktail.

Oxfam-ingrediënten