Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.
Wereldse maaltijdsoep
Een heerlijke, faire maaltijdsoep boordevol groentjes die op minder dan een half uur op tafel staat.
Voor de seizoensgroenten kun je zowel knolgroenten (zoals wortelen, raap, zoete aardappel, biet of pompoen) als zachtere groenten (prei, bloemkool, …) gebruiken.
Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.
Alle ingrediënten
- (seizoens)groenten 1000 g
- worldmix met rijst, linzen en quinoa 250 g
- linzen 250 g
- passata van tomaten * 400 ml
- gele uien 1 stuks
- olijfolie * 2 el
- knoflook 2 stuks
- laurier 1 blaadjes
- zwarte peper * 2 snuifjes
- zout 2 snuifjes
Aan de slag
Was alle groenten en snijd in stukjes. Neem een voldoende diepe kookpot of pan en stoof de ajuin met wat olijfolie.
Voeg de look en de hardere groenten toe en laat 5 minuten meestoven. Doe er de passata, laurier, zachtere groenten en zout bij, en zet alles ruim onder water. Breng aan de kook tot alles bijna beetgaar is.
Kook ondertussen de Worldmix zoals de verpakking aangeeft. Voeg de diepvrieserwten (optioneel) en de linzen toe en laat nog heel even mee koken.
Proef en voeg eventueel meer zout en peper toe. Binnenlepelen maar!