
Weldadige grog met rooibosthee
Na een winterse wandeling kikker je vast op van een paar sneetjes honingkoek of een quinoakoekje. En een weldadige grog rooibosthee erbij!
Alle ingrediënten
- sinaasappel 0.5 stuks
- water 500 ml
- rooibosthee * 2 stuks
- kruidnagel 6 stuks
- kaneelstokje 1 stuks
- steranijs 1 stuks
- honing (vloeibaar) * 4 el
- citroen 1 stuks
- BIO rum * 250 ml
- speculoos * 2 stuks
Aan de slag
Breng het water aan de kook in een steelpan en doe er de builtjes rooibosthee bij.
Voeg de sinaasappel (in partjes, ongepeld), kruidnagel, kaneelstok en steranijs toe en laat 10 minuten mee pruttelen.
Haal de pan van het vuur en roer de honing en het sap van de citroen door de grog.
Tip: laat de thee een tweetal minuten afkoelen voor je de honing en het citroensap toevoegt. Te heet water doet de heilzame vitamines en mineralen geen deugd.
Schenk er een flinke scheut rum bij (ongeveer 1/3 van het geheel), serveer in twee vuurvaste glazen en geniet … Extra lekker met een honingspeculoosje erbij!
Tip: ook lekker zonder rum uiteraard, dan heb je een virgin grog!