Mich Baron
Chef achter het recept

Venkel-wortelsoep met quinoa

schedule50 minuten
restaurant_menuSoep
Mich Baron
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

4 personen +
  • quinoa * 80 g
  • ui 1 stuk
  • venkel 1 g
  • knoflook 2 teentjes
  • wortelen 3 stuks
  • olijfolie * 1 tl
  • water 650 ml
  • groentebouillon 2 el
  • gedroogde tijm 1 g
  • oregano 2 tl
  • laurier 1 stuk
  • room 2 el
  • witte peper * 2 snuifjes
  • zeezout (met groene kruiden) 2 snuifjes
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.

  2. Was de venkel. Verwijder het hart van de venkel en snijd de venkel en het venkelgroen in grove stukken. Houd eventueel wat venkelgroen apart voor de afwerking.

  3. Was de wortelen en snijd ze in grove schijfjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe en stoof nog eens 3 minuten.

  5. Doe de venkel en de wortel in de kookpot en stoof ongeveer 5 minuten.

  6. Doe het water, de groentebouillon, de oregano, de tijm en het laurierblaadje in de kookpot en laat 15 minuten zachtjes koken.

  7. Was de quinoa onder koud stromend water. Doe hem in de kookpot en laat nog 15 minuten koken.

  8. Verwijder het laurierblaadje en mix de soep met een staafmixer.

  9. Breng op smaak met peper en zout en werk eventueel af met enkele plukjes venkelgroen en wat (soja-alternatief voor) room.

Oxfam-ingrediënten