Chef achter het recept
Betty en Silvy, moeder en dochter, uit de Antwerpse Kempen hebben een passie voor koken en lekker eten. Zij vinden dat koken echt niet moeilijk hoeft te zijn. Iedereen kan met hun recepten lekker eten op tafel zetten.
Vegan mango-chocoladecake
Heerlijk guilt-free genieten!
Chef achter het recept
Betty en Silvy, moeder en dochter, uit de Antwerpse Kempen hebben een passie voor koken en lekker eten. Zij vinden dat koken echt niet moeilijk hoeft te zijn. Iedereen kan met hun recepten lekker eten op tafel zetten.
Alle ingrediënten
- fairtradebananen 3 stuks
- limoensap 0.5 tl
- kokosolie 60 g
- mascobadorietsuiker * 60 g
- amandelmelk 220 ml
- cacaopoeder * 40 g
- zelfrijzende bloem 160 g
- fondantchocolade * 50 g
- gedroogde mango's * 50 g
- zout 1 snuifjes
Aan de slag
Laat de gedroogde mango’s 40 minuten weken in een kommetje water.
Verwarm je oven voor op 175 °C en bekleed ondertussen een langwerpige cakevorm met bakpapier.
Plet in een diep bord de (over)rijpe bananen met het limoensap tot een fruitpapje.
Laat de kokosolie smelten (kort op middelhoge kracht in de microgolfoven) en meng bij het bananenpapje. Voeg de mascobadorietsuiker en de amandelmelk toe.
Meng in een aparte kom zelfrijzende bloem, cacaopoeder en zout.
Voeg de natte ingrediënten toe aan het bloemmengsel en roer stevig met een garde tot je een egaal deeg krijgt.
Doe de chocolade in stukjes en meng de helft ervan onder het deeg.
Giet de mangostukjes af en dep ze droog met keukenpapier. Stort het cakedeeg in de bakvorm en duw er met je vingers de stukjes gedroogde mango in.
Bestrooi de cake met de rest van de chocoladestukjes en zet voor 50 minuten in de oven. Laat ietsje langer bakken als je niet houdt van een ‘moelleux’ binnenkant.
Laat de cake even afkoelen en serveer ‘m lauw, dan is hij op zijn lekkerst!