Zomaar Lekker
Chef achter het recept

Betty en Silvy, moeder en dochter, uit de Antwerpse Kempen hebben een passie voor koken en lekker eten. Zij vinden dat koken echt niet moeilijk hoeft te zijn. Iedereen kan met hun recepten lekker eten op tafel zetten.

Varkensgoulash met worldmix rijst

schedule30 minuten
restaurant_menuBelgisch | Hoofdgerecht | Vlees

Een snel, eenvoudig en lekker stoofpotje. “Als alle ingrediënten in de pot zitten, kan het de hele avond rustig stoven. En je huis vult zicht ondertussen met de lekkerste geuren. Voor je gaat slapen, zet je het vuur af, en laat je alles ’s nachts goed trekken. Voor je ’s ochtends naar je werk vertrekt, vul je wat plastieken potjes voor in de diepvries en de rest gaat de koelkast in voor het avondeten van die dag”, zegt Betty van zomaarlekker.be.

Tips:

  • Drink hier een lekkere BIO RAZA Selection Malbec / Shiraz bij.
  • Wil je een deel van je stoofpotje invriezen, schep dat deel er dan uit vòòr je het stoofpotje indikt. Als je het dan later ontdooit, heb je minder kans op aanbranden en kan je het indikken tijdens het opwarmen.
  • Als het supersnel moet gaan, kan je kant-en-klare gyros kopen. Dan kook je de Worldmix terwijl je de gyros bakt. Klaar in 10 minuten!
Zomaar Lekker
Chef achter het recept

Betty en Silvy, moeder en dochter, uit de Antwerpse Kempen hebben een passie voor koken en lekker eten. Zij vinden dat koken echt niet moeilijk hoeft te zijn. Iedereen kan met hun recepten lekker eten op tafel zetten.

Alle ingrediënten

6 personen +
  • worldmix met rijst, linzen en quinoa 500 g
  • varkensstoofvlees 750 g
  • ui 3 stuks
  • basmatirijst * 1 stuks
  • groene paprika 1 stuks
  • passata van tomaten * 250 g
  • olijfolie * 2 el
  • pepermix tomaat en olijf 2 snuifjes
  • zout 2 snuifjes
  • paprikapoeder 1 el
  • gedroogde tijm 1 tl
  • laurier 2 blaadjes
  • rietsuiker * 25 g
  • citroensap 1 tl
  • bindmiddel voor witte sauzen 4 el
  • salsa piccante 2 el
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Stoofpotje voorbereiden

  1. Schil de uien, snij doormidden en dan in ringen. Was en ontpit de paprika’s, snij in reepjes.

  2. Neem een pot met een dikke bodem van minimum 3 liter. Verwarm hierin de olijfolie en bak het varkensstoofvlees op een hoog vuur even aan. Kruid het vlees met pepermix en zout.

  3. Voeg de gesneden ui en paprika toe. Laat 10 minuten stoven op een matig vuur, terwijl je regelmatig roert.

  4. Doe nu de tomatenpassata, de laurierblaadjes, tijm, paprikapoeder, de rietsuiker en het citroensap in de stoofpot. Roer goed om en breng aan de kook.

Garen, indikken en afwerken

  1. Zet daarna je vuur heel laag, zodat het stoofpotje minimum 2 uur zachtjes kan verder garen.

  2. Laat het stoofpotje nog eens goed opkoken vlak voor het opdienen en voeg bindmiddel voor witte sauzen toe tot de stoverij de ideale dikte heeft voor jou. Let op: zeker goed blijven roeren ondertussen! Hoe dikker de stoverij, hoe makkelijker deze aanbrandt.

  3. Voeg op het einde de salsa piccante toe. Begin met een beetje. Hou je van pittig, dan kan je er altijd nog wat bij doen. Of zet het potje bij het serveren op tafel zodat ieder naar smaak kan nemen.

Rijst koken

  1. Maak als laatste de Worldmix klaar zoals aangegeven op de verpakking.

Oxfam-ingrediënten