Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Uienbrochettes
Haal de barbecue maar uit! Verras je gasten met een onverwachte groente… de ui! Uien worden zo zoet als honing als je ze grilt. De perfecte verrassing voor vegan gasten.
Chef achter het recept
Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.
Alle ingrediënten
- rode ui 2 stuks
- gele uien 2 stuks
- satéstokjes 4 stuks
- tomatenconcentraat 70 g
- agavesiroop * 2 el
- cayennepeper 0.25 tl
- paprikapoeder 1 tl
- rozemarijn 1 tl
- zout 0.25 tl
- citroen 0.5 stuks
- rodewijnazijn 1 el
- zwarte peper * 1 snuifjes
- water 4 el
- zonnebloemolie 3 el
Aan de slag
Marinade
Pers een halve citroen per 4 brochettes.
Meng het citroensap met de tomatenconcentraat, agavesiroop, wijnazijn, water, zonnebloemolie en kruiden (cayenne, paprikapoeder, rozemarijn, zout en peper) voor de marinade samen in een kommetje. Proef en voeg indien nodig extra zout toe.
Uien
Laat de uien heel en pel ze.
Snij de uien in plakken van 1,5 cm.
Neem een satéstokje en spies de uischijven per 2 op een stokje.
Smeer de saté’s aan beide zijden in met de marinade en leg ze op de barbecue. Smeer regelmatig opnieuw in met de marinade. ook bij het omdraaien.
De uienbrochettes zijn gaar na 20-25 minuten.