LOKAAL
Chef achter het recept

Vegetarisch restaurant Lokaal in Gent

Tiramisu

schedule30 minuten
restaurant_menuDessert | Italiaans | Vegetarisch

De chefs van LOKAAL vertellen: “Bij een verwarmend kopje koffie grijpen wij al snel naar de lekkerste koekjes die we ons hierbij kunnen voorstellen. Verwerpelijk voor koffiepuristen, maar ja, wij soppen ons koekje dan ook in die koffie. Meer zelfs: we laten het erin verzuipen. Vervolgens kletsen we er een volromig witte saus over en enkele peertjes. En zie: tiramisu, zo simpel is dat.”

Tip: varieer zo je wil met seizoensfruit! In de nazomer wordt het heerlijk met de weelde aan blauwe of rode bessen en frambozen, maar ook aardbeien, abrikozen of mispels zijn geschikte kandidaten.

LOKAAL
Chef achter het recept

Vegetarisch restaurant Lokaal in Gent

Alle ingrediënten

4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Tofumengeling

  1. Laat de boter smelten op een zacht vuurtje; en zet opzij.

  2. Mix de silken tofu met de suiker; en voeg het sinaasappelsap en de citroenzesten toe.

  3. Voeg de gesmolten (plantaardige) boter langzaam toe terwijl je zacht verder mixt.

Opbouwen

  1. Doop de (vegan) koekjes stuk voor stuk even in de koffie en leg zo een eerste laag op de bodem van een ovenschaal.

  2. Giet wat van de tofumengeling over de koekjes. Hou genoeg over om dit een aantal lagen te herhalen.

  3. Schik hierover vervolgens een deel van de peertjes.

  4. Herhaal stap 1; 2 en 3 naar hartenlust. Eindig met een laag tofu.

Serveren

  1. Bestrooi het geheel met cacaopoeder. Klaar!

Oxfam-ingrediënten