Chef achter het recept
Vegetarisch restaurant Lokaal in Gent
Tiramisu
De chefs van LOKAAL vertellen: “Bij een verwarmend kopje koffie grijpen wij al snel naar de lekkerste koekjes die we ons hierbij kunnen voorstellen. Verwerpelijk voor koffiepuristen, maar ja, wij soppen ons koekje dan ook in die koffie. Meer zelfs: we laten het erin verzuipen. Vervolgens kletsen we er een volromig witte saus over en enkele peertjes. En zie: tiramisu, zo simpel is dat.”
Tip: varieer zo je wil met seizoensfruit! In de nazomer wordt het heerlijk met de weelde aan blauwe of rode bessen en frambozen, maar ook aardbeien, abrikozen of mispels zijn geschikte kandidaten.
Chef achter het recept
Vegetarisch restaurant Lokaal in Gent
Alle ingrediënten
- mokka-koffie * 250 ml
- choco koekjes * 400 g
- boter 125 g
- silken tofu 800 g
- rietsuiker * 75 g
- sinaasappelsap 2 el
- citroen 1 stuks
- peer 2 stuks
- cacaopoeder * 100 g
Aan de slag
Tofumengeling
Laat de boter smelten op een zacht vuurtje; en zet opzij.
Mix de silken tofu met de suiker; en voeg het sinaasappelsap en de citroenzesten toe.
Voeg de gesmolten (plantaardige) boter langzaam toe terwijl je zacht verder mixt.
Opbouwen
Doop de (vegan) koekjes stuk voor stuk even in de koffie en leg zo een eerste laag op de bodem van een ovenschaal.
Giet wat van de tofumengeling over de koekjes. Hou genoeg over om dit een aantal lagen te herhalen.
Schik hierover vervolgens een deel van de peertjes.
Herhaal stap 1; 2 en 3 naar hartenlust. Eindig met een laag tofu.
Serveren
Bestrooi het geheel met cacaopoeder. Klaar!