Thaise fish ’n chips met mango-chilisaus
Start de avond met de Sensus Extra But van CAPEL. Deze lichte en fijne schuimwijn smaakt heerlijk bij een Thaise fish ‘n chips met mango-chilisaus.
Alle ingrediënten
- woksaus zoetzuur 4 el
- yucachips met taco * 150 g
- zeezout (met chili) 2 snuifjes
- gemengde vis en zeevruchten 500 g
- limoen 1 stuks
- eidooiers 2 stuks
- ijsblokjes 3 stuks
- bloem 110 g
- arachideolie 2 el
- sambal oelek 1 snuifjes
- kokosmelk * 200 ml
- mango (op siroop) 200 g
Aan de slag
Maak een marinade van het sap van een halve limoen met daarin sambal naar smaak. Marineer hierin de verschillende soorten vis.
Klop ondertussen een beslag van kokosmelk; de eidooiers en de bloem en breng het beslag op smaak met zeezout. Voeg de ijsblokjes toe.
Laat de mangoschijven uitlekken en pureer ze. Maak van 4 eetlepels mangopuree en de Sweet Chili Saus een dipsaus.
Dep de vis droog en haal het; wanneer de ijsblokjes zijn gesmolten; door het beslag. Verhit in een frituur- of braadpan olie tot ca. 180°C en frituur hierin de stukken vis goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de vis vlak voor het serveren met wat zeezout en serveer met partjes limoen; de dipsaus en de yucca-chips.