Thaise fish ’n chips met mango-chilisaus

schedule30 minuten
restaurant_menuAziatisch | Bijgerecht | Hapje | Hoofdgerecht | Snack | Vis

Start de avond met de Sensus Extra But van CAPEL. Deze lichte en fijne schuimwijn smaakt heerlijk bij een Thaise fish ‘n chips met mango-chilisaus.

Alle ingrediënten

4 personen +
  • sweet chili saus * 4 el
  • yucachips met taco * 150 g
  • zeezout (met chili) 2 snuifjes
  • gemengde vis en zeevruchten 500 g
  • limoen 1 stuk
  • eidooiers 2 stuks
  • ijsblokjes 3 stuks
  • bloem 110 g
  • arachideolie 2 el
  • sambal oelek 1 snuifje
  • kokosmelk * 200 ml
  • mango (op siroop) 200 g
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Maak een marinade van het sap van een halve limoen met daarin sambal naar smaak. Marineer hierin de verschillende soorten vis.

  2. Klop ondertussen een beslag van kokosmelk; de eidooiers en de bloem en breng het beslag op smaak met zeezout. Voeg de ijsblokjes toe.

  3. Laat de mangoschijven uitlekken en pureer ze. Maak van 4 eetlepels mangopuree en de Sweet Chili Saus een dipsaus.

  4. Dep de vis droog en haal het; wanneer de ijsblokjes zijn gesmolten; door het beslag. Verhit in een frituur- of braadpan olie tot ca. 180°C en frituur hierin de stukken vis goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. Bestrooi de vis vlak voor het serveren met wat zeezout en serveer met partjes limoen; de dipsaus en de yucca-chips.

Oxfam-ingrediënten