Tempura van seizoensgroenten met JUSTE-bierbeslag
Heb je nog tempura over? Bak wat extra groentjes en neem ze de dag nadien mee als lunch, ook koud zijn ze lekker!
Alle ingrediënten
- bloem 150 g
- eieren 2 stuks
- olijfolie * 3 el
- lente-uitjes 1 stuks
- verse gember 1 stuks
- sojasaus 2 el
- water 8 el
- chilipeper 1 stuks
- blond bier * 150 ml
- groentenrestjes 1 bussels
Aan de slag
Zeef de bloem en voeg er een snuifje zout aan toe. Scheid de eieren en meng de dooiers onder de bloem.
Voeg langzaam de JUSTE Blond en de olijfolie toe. Meng de ingrediënten tot een glad deeg.
Dek goed af met folie en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur (belangrijk!).
Maak ondertussen de dipsaus: snipper een lente-ui en een chilipepertje (zonder zaadlijsten en zaadjes). Rasp de verse gember erbij. Meng met de sojasaus en het water.
Klop na 50 minuten de eiwitten goed stijf en spatel ze onder het tempurabeslag, net voor je het gebruikt. Verwarm de frituurpan tot 160 à 180 °C.
Dompel groenterestjes (bv. wortelsticks, bloemkoolroosjes, schijfjes aubergine of courgette) onder in het beslag.
Frituur telkens een kleine hoeveelheid in de frituurpan. Leg de groenten één voor één in de hete olie en let erop dat ze niet aan elkaar gaan kleven.
Haal de groenten met een schuimspaan uit de olie als het deeg een goudgele kleur heeft. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer warm met de frisse dipsaus.