FAIR !
Chef achter het recept

Cuisine équitable, cuisine durable.

Salade van couscous met daslook

schedule30 minuten (+ 3 uur rusten)
restaurant_menuHoofdgerecht | Vegetarisch
FAIR !
Chef achter het recept

Cuisine équitable, cuisine durable.

Alle ingrediënten

4 personen +
  • couscous * 100 g
  • fetakaas 150 g
  • tomaten 4 stuks
  • komkommer 1 stuk
  • rode ui 0.5 stuks
  • rozijnen * 60 g
  • daslook 3 snuifjes
  • mosterd 1 el
  • olijfolie * 1 el
  • citroensap 4 tl
  • rietsuiker * 2 snuifjes
  • zwarte peper * 1 snuifje
  • zeezout (met groene kruiden) 1 snuifje
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Laat de couscous wellen in kokend en gezouten water (100 ml water per 100 g couscous). Bedek de schaal met een keukenhanddoek. Wanneer alle water opgenomen is, maak je de korrels los met een vork.

  2. Verwijder de pitten uit de tomaten. Schil de komkommer, snij hem overlangs door en hol hem uit met een lepel. Snipper de ui heel fijn. Snij de tomaten, komkommer en feta in kleine stukjes. Meng de groenten onder de couscous.

  3. Meng de olijfolie met de mosterd en voeg citroensap toe. Voeg naar eigen smaak suiker, zout en peper toe.

  4. Voeg de vinaigrette net voor het serveren toe aan de couscous en werk af met de rozijnen en de daslook.

Oxfam-ingrediënten