Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Chef achter het recept
Chef achter het recept
Rijstpap van kokosmelk met amandelnootjes
30 minuten
Dessert | Snack
Een klassieker, maar dan op fairtrade-wijze!
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Chef achter het recept
Chef achter het recept
Alle ingrediënten
‒
4 personen
+
- rietsuiker * 95 g
- witte rijst * 60 g
- kokosmelk * 600 ml
- citroen 0.5 stuks
- amandelnoten * 40 g
Aan de slag
Pers de halve citroen.
Verwarm de kokosmelk samen met de rietsuiker; de rijst en het citroensap en laat dit mengsel 20 minuten zachtjes koken. Wees intussen waakzaam en roer af en toe.
Controleer of de rijst goed gaar is; zet het deksel op de pan en laat de pap afkoelen.
Hak intussen de amandelnoten. Rooster ze in een droge pan; strooi er de rietsuiker over; roer goed en neem de pan van het vuur zodra de suiker karamelliseert.
Serveer de rijstpap bestrooid met amandelnootjes.