Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Chef achter het recept

Rijstpap van kokosmelk met amandelnootjes

schedule30 minuten
restaurant_menuDessert | Snack

Een klassieker, maar dan op fairtrade-wijze!

Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Pers de halve citroen.

  2. Verwarm de kokosmelk samen met de rietsuiker; de rijst en het citroensap en laat dit mengsel 20 minuten zachtjes koken. Wees intussen waakzaam en roer af en toe.

  3. Controleer of de rijst goed gaar is; zet het deksel op de pan en laat de pap afkoelen.

  4. Hak intussen de amandelnoten. Rooster ze in een droge pan; strooi er de rietsuiker over; roer goed en neem de pan van het vuur zodra de suiker karamelliseert.

  5. Serveer de rijstpap bestrooid met amandelnootjes.

Oxfam-ingrediënten