Quinoakroketjes, JUSTE the way you like them

schedule45 minuten
restaurant_menuHapje | Snack | Vegan | Vegetarisch | Voorgerecht

Ludo Van Huyck is pas afgestudeerd als zytholoog. Een bierkenner pur sang. In zijn eindwerk nam hij fairtradebieren onder de loep, waaronder onze JUSTE. Ze zijn lokaal gebrouwen, met Belgische gerst en hop, 100 % natuurlijk én er zitten fairtrade-elementen uit het Zuiden in. Zonder twijfel een uniek biertje om nader te bestuderen. Om alle sterktes van het JUSTE-bier te belichten schakelde hij vriend Jef in. Want die stunt in de keuken van het cultureel centrum van Herent. Voor Oxfam werden het quinoakroketjes met JUSTE-beslag en een pittige veganaise. Allo, kroket!

Alle ingrediënten

4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Kroketjes

  1. Maak de quinoa klaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking; maar gebruik JUSTE-bier in plaats van water. Laat de quinoa afkoelen.

  2. Hak de cashewnoten fijn en in onregelmatige grootte. Meng 2 koppen gekookte quinoa met de fijngehakte cashewnoten. Doe hier een potje zongedroogde kerstomaatjes bij (houd de olie apart als dressing voor het slaatje).

  3. Voeg nu de eitjes toe en roer alles tot een papje. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg hierbij zoveel rijstmeel/bloem tot het mengsel stevig is; maar voldoende plakkerig om balletjes van te rollen.

  5. Rol balletjes en leg deze in broodkruim of panko om ze een korstje te geven.

  6. Frituur de balletjes op 160 °C tot deze goudbruin zijn (circa 5 minuutjes).

  7. Meng alle ingrediënten voor de veganaise in een kom: 100 ml sojamelk; 200 ml zonnebloemolie; 1 el (appel)azijn; 1 tl mosterd; 2 tl peper & kruidenzout mix en 2 tl agavesiroop.

  8. Dresseer wat seizoenssla op een bord; druppel een beetje olie van de kerstomaatjes erover. Leg de quinoakroketjes erbij. Plaats een klein potje met wat veganaise bij het bord.

  9. Neem een lekkere koele JUSTE Trippel erbij en smakelijk!

Oxfam-ingrediënten