Quinoa met banaan, aardbei en chiazaadjes

schedule20 minuten (+ 30 minuten opstijven en 7 minuten bakken)
restaurant_menuOntbijt | Vegan | Vegetarisch

Alle ingrediënten

1 personen +
  • quinoa * 35 g
  • fairtradebananen 1 stuk
  • aardbeien 5 stuks
  • chiazaad 1 el
  • amandeldrink (met vanillesmaak) 150 ml
  • zout 1 snuifje
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Spoel de quinoa af onder koud stromend water.

  2. Doe de quinoa in een pannetje en zet hem net onder water. Doe geen deksel op het pannetje en breng aan de kook.

  3. Zet het vuur zachter zodra het water kookt; doe een snuifje zout bij de quinoa en zet het deksel op het pannetje. De quinoa is gaar zodra al het vocht opgenomen is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

  4. Laat de quinoa een paar minuten rusten met het deksel op het pannetje.

  5. Snijd de banaan in schijfjes. Was de aardbeien.

  6. Doe de quinoa in een kommetje en voeg er de chiazaadjes en de amandeldrink bij. Roer even om. Werk af met de banaanschijfjes en de aardbeien.

Oxfam-ingrediënten