Portobello met gremolata en pompoencrème

schedule1 uur
restaurant_menuVegan | Vegetarisch | Voorgerecht

Alle ingrediënten

4 personen +
  • lookpasta 2 el
  • palmharten * 2 stuks
  • peper-zoutmix citrus-knoflook 2 snuifjes
  • pompoen 1000 g
  • citroen 1.5 stuk
  • zwarte peper * 2 snuifjes
  • zout 2 snuifjes
  • komijnzaad 1 el
  • olijfolie * 4 el
  • knolselder 0.5 stuks
  • verse peterselie 2 bussels
  • bruine champignons 250 g
  • portobellopaddenstoelen 4 stuks
  • zonnebloempitten 2 el
  • rode peper 1 el
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Pompoencrème

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de pompoen en snijd in maantjes van ongeveer 2 cm dikte. Neem een ovenschaal met bakpapier en leg er de pompoenstukjes op. Besprenkel met olijfolie. Voeg het komijnzaad toe en bestrijk met knoflookpasta.

  3. Laat de pompoen ongeveer 10 minuten gaar worden in de oven. Haal uit de oven en mix glad tot een smeuïge crème. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Gremolata van knolselder en palmhart

  1. Schil de knolselder. Snijd in heel fijne blokjes, net als de palmharten. Verwijder de steeltjes van de peterselie en de rest hak fijn. Rasp de schil van de citroen.

  2. Meng alle ingrediënten en kruid af met de peper-zeezoutmix.

Portobello

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verwijder de steeltjes van de champignons. Snijd de rest in plakjes, dan in reepjes en dan in kleine blokjes.

  3. Rooster de zonnebloempitten. Hak de peterselie fijn. Meng met de lookpasta, olijfolie, peper en zout.

  4. Vul de portobello royaal met de mengeling. Plaats voor 15 minuten in de oven.

  5. Schik alles op een bord en werk af met knalrode peperbolletjes.

Oxfam-ingrediënten