Chef achter het recept
Pizzabodem van bloemkool en amandel
Chef achter het recept
Alle ingrediënten
- bloemkool 1 stuks
- amandelnoten * 60 g
- lookpasta 1 tl
- eieren 1 stuks
- witte peper * 2 snuifjes
- zeezout (met groene kruiden) 2 snuifjes
- passata van tomaten * 250 g
- aubergines 1 stuks
- mozzarella 100 g
- rode ui 0.5 stuks
- basilicum 1 bussels
Aan de slag
Doe de amandelen in een kom met koud water en zet opzij.
Maak de bloemkool schoon en verwijder de steeltjes.
Doe de bloemkoolroosjes en de lookpasta in de blender of foodprocessor en blend de roosjes tot fijne korreltjes. Doe ze in een kom en stoom ze gedurende 5 à 6 minuten in een stoomoven of in de microgolfoven. Laat de gestoomde bloemkool goed afkoelen, minstens 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Leg een grote keukenhanddoek open en strooi er de gestoomde bloemkool over, sluit de keukenhanddoek, houd de keukenhanddoek boven het aanrecht en pers al het overtollige vocht uit de bloemkool. De korrels moeten zo droog mogelijk zijn.
Spoel de amandelen goed af en dep ze droog. Blend de amandelen in de blender of foodprocessor tot amandelmeel.
Neem een grote kom en doe de bloemkool in kom samen met alle andere ingrediënten. Meng alles goed.
Leg een bakpapier op een bakplaat of ovenrooster en spreid de mix uit over het bakpapier.
Bak 25 minuten, haal de pizza uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
Bereid tijdens het bakken van de pizza de toppings.
Leg de toppings op de pizza en bak nog eens 15 minuten. Werk de pizza af met verse basilicumblaadjes.