Mich Baron
Chef achter het recept

Pindakaaskoekjes met hazelnoten

schedule30 minuten (+ 1 uur rusten)
restaurant_menuDessert | Vegetarisch
Mich Baron
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

3 personen +
  • pindakaas 120 g
  • mascobadorietsuiker * 100 g
  • havermout 75 g
  • bloem 120 g
  • boter 60 g
  • eieren 1 stuk
  • bakpoeder 1 tl
  • melk 80 ml
  • vanille-extract 1 tl
  • hazelnoten 60 g
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Hak de hazelnoten grof. Doe de suiker; de (plantaardige) boter en het ei in een kom en meng. Voeg de pindakaas en het vanille extract toe en meng.

  2. Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder.

  3. Voeg de bloem en het bakpoeder bij de kom met de andere ingrediënten en meng goed.
    (TIP: ipv melk kan je ook soyamelk gebruiken)
    Doe de hazelnoten en de havermout bij in de kom en meng nogmaals goed.

  4. Dek het deeg af met plastiekfolie en laat het deeg  1 uurtje in de koelkast opstijven.

  5. Verwarm de oven voor op 170c. Leg een bakpapier op een bakplaat of ovenrooster. Neem een ijsschep of lepel en schep 10 bolletjes op het bakpapier. Druk de bolletjes plat met een vork zodat je een kruismotief krijgt. Bak de koekjes 7 minuten; draai het rooster om en bak nog eens 7 minuten. De koekjes zijn klaar als ze lichtjes gebruind zijn en nog een beetje zacht in het midden.

     

    Dit recept is voor 10 koekjes.

Oxfam-ingrediënten