Pikante curry met zachtgekookte eitjes

schedule30 minuten

Alle ingrediënten

2 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

 1. Doe de eitjes in een klein steelpannetje. Vul het pannetje met koud water tot de eitjes net onder water staan. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt; zet het vuur op de zachtste stand en laat de eitjes 3 à 4 minuutjes pruttelen. Leg de eitjes 1 minuut in koud water. Pel de eitjes en zet ze opzij.

 2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot. Voeg de fijn gesnipperde ui toe en stoof gedurende 3 minuten.

 3. Voeg de fijn gesnipperde look en de fijn gesnipperde gember toe en stoof gedurende 1 minuut. (gebruik ongeveer 2

 4. 5 cm gember per 2 personen)

 5. Maal de koriander- en komijnzaadjes fijn in een vijzel of plet ze met de platte kant van een groot snijmes en doe ze in de kookpot en stoof  1 minuut terwijl je regelmatig roert.

 6. Giet de tomaten door een zeef. Voeg de tomaten toe aan de kookpot. Uitsluitend het vlees van de tomaten; NIET het sap. Het sap van de tomaten kan je bijvoorbeeld gebruiken om soep of pastasaus te maken.
  Laat de tomaten 10 minuten zachtjes sudderen terwijl je af en toe roert.

 7. Voeg de kokosmelk (2 blikken per 2 personen); de bruine suiker; de rode curry en het zout toe. Roer goed zodat alle ingrediënten goed door mekaar gemengd zijn. Zet het vuur op de laagste stand.

 8. Zodra de saus ingedikt is; is de curry klaar. Haal de kookpot van het vuur; proef en breng op smaak met peper en zout. Wil je een extra pikante toets; voeg dan 1 of 2 mespuntjes rode peper toe.
  Dien de pikante curry op met brood; quinoa; couscous; rijst of bulgur. Of gewoon met een vers slaatje.

Oxfam-ingrediënten