Pasta met romige tomatensaus & erwtjes
30 minuten
Hoofdgerecht | Vegan | Vegetarisch
Alle ingrediënten
‒
4 personen
+
- passata van tomaten * 500 ml
- penne * 320 g
- cashewnoten * 80 g
- water 125 ml
- erwtjes 200 g
- wodka 5 el
- lookpasta 0.5 tl
- basilicum 1 bussels
- zwarte peper * 2 snuifjes
- zout 2 snuifjes
Aan de slag
Breng een grote kookpot met water aan de kook.
Voeg een snuifje zout toe wanneer het water kookt en kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.
Doe de cashewnoten en het water in een blender of foodprocessor en mix tot je een pasta hebt.
Voeg de cashewnotenpasta; de erwtjes; de wodka; de lookpasta; peper en zout bij de tomatensaus en laat ongeveer 13 minuten zachtjes sudderen.
Snipper de basilicumblaadjes fijn; voeg ze toe en laat nog 2 minuten zachtjes sudderen.
Kruid naar smaak met zwarte peper & zout.