Chef achter het recept

Pasta alla puttanesca
Ciao tutti! Op zoek naar een snel gerecht met slechts een handvol ingrediënten? Dan is deze pasta puttanesca echt iets voor jou. Onze persoonlijke aanrader is om de pasta af te werken met véél parmezaan. We raden minder aan om de vertaling van deze culinaire eenvoud op te zoeken.
Hou je het graag veganistisch of vegetarisch? Laat de parmezaan en ansjovis achterwege, voeg dan wel zout toe naar smaak.
Tip: voor een extra twist, gebruik groene olijven. Onze nocellara olijven geven een verfrissende toets aan deze culinaire klassieker.
Chef achter het recept
Alle ingrediënten
- Spaghetti * 500 g
- chilipeper 1 stuks
- ansjovis 50 g
- kappertjes 4 el
- passata van tomaten * 400 ml
- tomatenconcentraat 70 g
- knoflook 2 teentjes
- groene olijven * 6 el
- olijfolie * 3 el
- parmezaan 1 stuks
Aan de slag
Hak de ansjovis grof en de chilipeper in schijfjes. Heb je het niet graag pikant? Verwijder dan de zaadjes.
Verhit de olijfolie in een pan. Pel de look en pers deze uit in de pan. Laat deze verkleuren.
Voeg de ansjovis, chilipeper en kappertjes toe. Eens de ansjovis begint te smelten, voeg je ook de passata en het tomatenconcentraat toe. Laat de saus minimaal een kwartier sudderen.
Ontpit intussen de olijven en halveer ze. Voeg ze toe aan de pruttelende saus. Voeg zout en peper toe naar smaak. Houd rekening met de zoute parmezaan die er op het einde bij komt.
Kook de spaghetti gaar volgens de instructies.
Neem een diep bord voor de spaghetti, overgiet met de saus en werk af met (eventueel) basilicum en parmezaanse kaas, quanto basta.