
Paarse rijst met kokosmelk en mango
1 uur (+ 12 uur laten weken)
Dessert
Alle ingrediënten
‒
4 personen
+
- paarse rijst * 400 g
- mango's 4 stuks
- kokosmelk * 250 ml
- rietsuiker * 150 g
- zout 2 tl
Aan de slag
Omdat paarse rijst uit verschillende rijstkorrels bestaat is het niet de makkelijkste rijst om klaar te maken. Maar niet gemakkelijk betekent niet onmogelijk! Bereid de paarse rijst zoals uitgelegd in dit filmpje.
Giet de kokosmelk in een kookpan en breng aan de kook.
Voeg de suiker en het zout toe; roer goed om en laat 5 minuten doorkoken. Blijf voortdurend roeren!
Schep de rijst in een schotel. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe; terwijl je voorzichtig omroert met een spatel.
Dek af en laat 15 minuten rusten.
Schil de mango’s; verwijder de pit en snijd in stukjes.
Verdeel de rijst over kleine schaaltjes en druk zachtjes aan. Schik de mangostukjes erop en serveer op kamertemperatuur.