Fair Trade Original ism Gees van Asperen
Chef achter het recept

Oriëntaalse noedeltaart met zoetzure wokgroenten

schedule15 minuten
restaurant_menuAziatisch | Hoofdgerecht | Lunch | Vlees
Fair Trade Original ism Gees van Asperen
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

4 personen +
  • noedels * 1 stuks
  • woksaus zoetzuur 0.5 stuks
  • lookpasta 1 tl
  • wokgroenten 1000 g
  • hamblokjes 200 g
  • eieren 2 stuks
  • zout 1 snuifjes
  • olijfolie * 2 el
  • sambal oelek 3 tl
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel af met koud water.
    Klop in een kom de eieren los met sambal en zout naar smaak. Voeg de lookpasta toe.
    Meng de noedels door het eiermengsel.

  2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Voeg de noedels toe en bak ze enkele minuten op een laag vuur. Leg een bord op de pan; keer de pan om en laat de noedeltaart weer in de pan glijden. Bak nu ook de andere kant enkele minuten.
    Verhit de overige olie in een wok en roerbak de wokgroenten in 4 minuten gaar. Voeg de hamblokjes en de woksaus (1/2 flesje) toe en wok kort mee.

  3. Serveer de noedeltaart op een schaal met bovenop de gewokte groenten.

Oxfam-ingrediënten