Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Moelleux met karamel

schedule30 minuten
restaurant_menuBelgisch | Dessert | Vegan

Een moelleux is voor velen hét feestdessert bij uitstek. En wie zijn wij om dit tegen te spreken! Probeer zeker deze watertandend lekkere vegan versie uit en blaas iedereen van hun sokken.

Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Alle ingrediënten

4 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Moelleux

  1. Verwarm oven voor op 200°C op heteluchtstand. Doe fondantchocolade, 70 g bakmargarine, amandelmelk en 70 g suiker in een kom en smelt au bain-marie. Haal van het vuur en voeg de bloem al roerend toe.

  2. Giet in cupcakevormpjes. Siliconen vormpjes zijn het makkelijkste. Steek stukjes pure chocolade (of als je niet 100% vegan eet: sukjes melkchocolade karamel & zeezout) in het midden van de gevulde vormpjes. Bak 11 minuten in de voorverwarmde oven.

Karamelsaus

  1. Doe de rest van de bakmargarine, rietsuiker, room en een snuifje zout voor de karamelsaus in een pan en laat al roerend smelten en sudderen tot de suiker helemaal gesmolten is in de bakmargarine.

Opdienen

  1. Haal uit de oven en laat een 3-4 tal minuten afkoelen. Neem een bord. Leg het met de bovenkant op je cupcake vorm. Draai om en duw de moelleux er voorzichtig uit.

    Serveer met karamelsaus.

Oxfam-ingrediënten