Mexicaanse Quinoa

schedule30 minuten
restaurant_menuHoofdgerecht | Latijns-Amerikaans | Vegan

Heerlijk Mexicaans eenpansgerecht met quinoa: snel, gezond en vegan!

Alle ingrediënten

4 personen +
  • olijfolie * 1 el
  • lookpasta 1 tl
  • chilipeper 1 tl
  • quinoa * 170 g
  • kidneybonen 420 g
  • groentebouillon 240 ml
  • tomatenblokjes 400 g
  • maïs 150 g
  • komijnzaad 0.5 tl
  • zeezout (met groene kruiden) 1 snuifjes
  • pepermix tomaat en olijf 1 snuifjes
  • avocado 1 stuks
  • citroen 1 stuks
  • verse koriander 1 stuks
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Verwarm olijfolie in een grote koeken pan op middelhoog vuur.

  2. Voeg de knoflook (en jalapeño peper) toe en bak dit onder constant roeren voor ongeveer 1 minuut.

  3. Roer hier de quinoa, groentebouillon, bonen, tomaten, maïs, chilipoeder en de komijn doorheen. Kruid het mngsel met zout en peper.

  4. Breng het mengsel aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat het sudderen totdat de quinoa en bonen gaar zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten. Check regelmatig of de quinoa nog genoeg vocht heeft. Zo niet? Even wat water toevoegen.

  5. Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de avocado, het citroensap en de koriander toe. Serveer direct en eet smakelijk!

Oxfam-ingrediënten