Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.
Mediterraanse focaccia met rozemarijn
Deze mediterraanse focaccia met rozemarijn is een waardige vervanger voor traditioneel brood in jouw feestmenu.
Belangrijk: maak het deeg een dag op voorhand en laat het rusten in de koelkast!
Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.
Alle ingrediënten
- bloem 500 g
- zeezout (met groene kruiden) 2 el
- gist 21 g
- water 430 ml
- agavesiroop * 1 tl
- olijfolie * 30 ml
- rode ui 1 stuks
- groene olijven 4 el
- rozemarijn 2 takjes
- zongedroogde kerstomaatjes * 50 g
- pesto * 50 g
Aan de slag
Deeg voorbereiden
Meng de verse gist, lauw water en agavesiroop (of rietsuiker) in een grote kom. Voeg de bloem, zout en olijfolie toe en meng tot een homogeen, kleverig deeg.
Laat dit minstens een nacht afgedekt rusten in de koelkast (twee nachtjes mag ook). Zorg dat je kom zeker groot genoeg is, het deeg zal in omvang verdubbelen.
Afbakken en serveren
Haal het deeg uit de koelkast wanneer je klaar bent om de focaccia te bakken. Leg een vel bakpapier in een bakplaat of bakvorm en duw het deeg hierop plat.
Laat het deeg 30 à 60 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor tot 220 °C.
Bak 20 à 25 minuten tot de focaccia goudbruin is en je huis heerlijk ruikt!
Snijd de focaccia in gelijke stukken. Heerlijk bij de gevulde pompoen of gewoon zo, uit het vuistje.