Marokkaanse mojito
30 minuten
Cocktail | Marokkaans
Marokkaanse muntthee met een vleugje extra rum.
Alle ingrediënten
‒
4 personen
+
- losse Oolongthee * 2 el
- rietsuiker * 3 el
- 3-jarige rum * 150 ml
- 7-jarige rum * 2 el
- verse munt 1 bussels
- limoensap 3 el
- citroensap 3 el
- kardemompeulen 20 stuks
- rozenwater 1.5 tl
- ijsblokjes 20 stuks
Aan de slag
Plaats de losse thee en de kardemompeulen in een theepot en overgiet met 200 ml kokend water. Laat de thee 15 minuten trekken. Verwijder de thee en de peulen en laat afkoelen.
Kneus 3/4de van de verse munt samen met de suiker. Voeg het limoen- en citroensap toe zodat de suiker oplost.
Voeg de thee bij het muntmengsel, meng en giet door een vergiet. Voeg de witte en bruine rum toe, evenals het rozenwater.
Vul vier glazen met ijs en de resterende verse muntblaadjes. Verdeel de cocktail over de vier glazen en vul aan met spuitwater.