Chef achter het recept
Recept ontwikkeld door Fair Trade Original i.s.m. Gees van Asperen
Maaltijdsoep van zoete aardappel en rode curry
Chef achter het recept
Recept ontwikkeld door Fair Trade Original i.s.m. Gees van Asperen
Alle ingrediënten
- rode curry * 2 el
- kokosmelk * 400 ml
- zoete aardappelen 700 g
- olijfolie * 2 el
- ui 2 stuks
- verse gember 15 g
- kip 200 g
- limoen 2 stuks
- paksoi 1 stuks
- zeezout (met chili) 2 snuifjes
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
Verhit olie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember. Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe. Voeg de aardappelblokjes bij het kruidenmengsel. Voeg de kokosmelk en 500-600 ml water toe en breng alles aan de kook.
Kook de soep tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met behulp van een staafmixer.
Bestrooi de kipstukjes met zout en doe ze bij de soep. Kook tot de kip gaar is.
Voeg een deel van het limoensap toe. Voeg op het laatste moment de paksoi aan de soep toe. Verdeel de soep over 4 grote soepkommen; besprenkel het met wat limoensap en garneer iedere kom met een schijfje limoen.