Chef achter het recept
Recept ontwikkeld door Fair Trade Original i.s.m. Gees van Asperen
Kruidige curry pompoentaart
Chef achter het recept
Recept ontwikkeld door Fair Trade Original i.s.m. Gees van Asperen
Alle ingrediënten
- gele currypasta * 70 g
- kokosmelk * 200 ml
- bladerdeeg 1 blaadjes
- preisteel 2 stuks
- flespompoen 750 g
- olijfolie * 1 el
- eieren 4 stuks
- zeezout (met chili) 2 snuifjes
- kant-en-klaar salade 500 g
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de prei in ringen; maak de pompoen schoon en snijd deze in stukjes.
Verhit olie in een braadpan en fruit de stukjes pompoen en de prei. Voeg de curry kruidenpasta en de kokosmelk toe.
Bedek een springvorm van 22-24 cm doorsnede met het bladerdeeg en zorg voor een flinke opstaande rand.
Breek 4 eieren en klop ze los in een kom. Voeg de groenten bij het eimengsel en meng goed door elkaar. Breng dit op smaak met het zeezout.
Schep alles in de springvorm en plaats de pompoentaart in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de taart in circa 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de taart in punten en eet met een kant-en-klaar salade.