Caroline Declerfayt - FAIR kookboek (Oxfam-Magasins du monde)
Chef achter het recept
Chef achter het recept
Kleine pompoentjes gevuld met couscous, verse kaas en tuinkruiden
40 minuten
Hoofdgerecht | Vegetarisch
Caroline Declerfayt - FAIR kookboek (Oxfam-Magasins du monde)
Chef achter het recept
Chef achter het recept
Alle ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°. Snij het kapje van de pâtissons en hol ze uit. Zet het kapje terug op de pompoentjes en laat 5 minuten in de oven zacht worden.
Laat ondertussen de couscous wellen in 300 ml bouillon. Wanneer al het water opgenomen is kan je de korrels losmaken met een vork.
Snipper de kruiden (munt; peterselie en bieslook) fijn. Snij de sjalotjes heel fijn. Meng de kruiden met de sjalotjes en de verse kaas. Voeg het komijnpoeder en de rozijnen toe. Voeg de gewelde couscous toe. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Vul de pâtissons met de couscousmengeling; zet het kapje er terug op en laat nog 10 minuten verder garen in de oven.