Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Kerststronk met Bite to Fight chocolade

Kerststronk met Bite to Fight-chocolade

schedule50 minuten (+ 3 uur afkoelen)
restaurant_menuDessert

Maak je eigen kerststronk met faire fondantchocolade uit Ivoorkust en Congo-koffie.

Tip van Elisabeth Van Lierop: “Ik gebruik een breed bakblik waardoor mijn cake dun is. Zo kan ik die in de breedte halveren en de twee stukken op elkaar leggen. Heb je enkel een bakblik in een klassieke cakevorm? Geen probleem: bak de cake iets langer en snijd hem na het afkoelen in de hoogte doormidden.”

Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Alle ingrediënten

6 personen +
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Meng de melk met de azijn en zet even aan de kant. Meng de bloem, cacao, suiker, bakpoeder, baksoda en het zout. Giet er het vanille-aroma, de hete koffie, olie en melk bij en roer met een garde door elkaar tot een lopend maar egaal deeg.

  2. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het deeg erin. Bak 20 à 25 min op 180 graden (afhankelijk van de grootte van je bakvorm) tot je een prikker in de cake kan stoppen en die er droog komt. Laat de cake afkoelen en snijd hem in twee.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie of aan lage wattage in de microgolfoven. Laat even afkoelen.

  4. Klop de room op met de suiker en meng er dan de chocolade onder. Laat 1 u. opstijven in de koelkast.

  5. Leg een halve cake op een bord, smeer er 1/3 van de chocoladeroom over en leg het tweede stuk cake er bovenop. Bestrijk de dubbele cake met de rest van de chocoladeroom. Schaaf de fondantchocolade met koffie en strooi het over de plak cake als versiering.

  6. Bewaar in de koelkast tot het moment suprème!

Oxfam-ingrediënten