
Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Kerststronk met Bite to Fight-chocolade
Maak je eigen kerststronk met faire fondantchocolade uit Ivoorkust en Congo-koffie.
Tip van Elisabeth Van Lierop: “Ik gebruik een breed bakblik waardoor mijn cake dun is. Zo kan ik die in de breedte halveren en de twee stukken op elkaar leggen. Heb je enkel een bakblik in een klassieke cakevorm? Geen probleem: bak de cake iets langer en snijd hem na het afkoelen in de hoogte doormidden.”

Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.
Alle ingrediënten
- room 400 ml
- fondantchocolade * 150 g
- melk 120 ml
- koffie * 120 ml
- bloem 120 g
- kokosolie 90 ml
- cacaopoeder * 60 g
- rietsuiker * 150 g
- baksoda 1 tl
- zout 1 tl
- kokosbloesemsuiker * 2 el
- appelazijn 0.5 el
- bakpoeder 0.5 el
- vanille-extract 1 el
- fondantchocolade met koffie * 50 g