
Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Kerstkrans
Bladerdeeg, een must tijdens de feesten. Wat anders kruimelt … eh, smaakt zo goed? Kies tussen een vegan tomatenkerstkrans, of eentje met spinazie-pesto. Of allebei.
Tip: de vulling kan je vooraf maken. Tijdens het feest hoef je die dan enkel even in het bladerdeeg te rollen en bakken. Minder tijd in de keuken, meer tijd bij je gasten. Extra punten voor sfeer en gezelligheid!
Bekijk het videorecept:

Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.
Alle ingrediënten
- bladerdeeg 250 g
- zijdentofu 250 g
- rode pesto * 3 el
- zongedroogde kerstomaatjes * 60 g
- pesto * 3 el
- spinazie 100 g
- gedroogde veenbessen 3 el
- zwarte peper * 2 snuifjes
- zeezout (met groene kruiden) 2 snuifjes