Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.
Karma Korma met rijst en naanbrood
Een curry voor kerst? Misschien niet meteen je eerste gedachte, maar deze milde, vegetarische korma met kaneel is hartverwarmende comfort food.
Bekijk het videorecept:
Chef achter het recept
Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.
Alle ingrediënten
- (seizoens)groenten 400 g
- gele uien 1 stuks
- korma pasta 150 g
- kokosmelk * 400 ml
- basmatirijst * 400 g
- cashewnoten * 100 g
- verse koriander 25 g
- gebakken uitjes 50 g
- limoen 1 stuks
- yoghurt 250 ml
- bloem 250 g
- bakpoeder 1 el
- olijfolie * 3 el
- zout 3 snuifjes
Aan de slag
Naanbrood
Kneed de vegan yoghurt; de bloem; het bakpoeder; het zout en 2/3 van de olijfolie door elkaar. Voeg zo veel water toe als nodig is om een glad elastisch deeg te krijgen.
Ideaal gezien wacht je tien minuutjes maar als je geen tijd hebt kan je meteen verder naar de volgende stap.
Verdeel het deeg in 8 stukken en rol deze uit. Het kan helpen om je werkvlak met bloem te bestuiven.
Bak de naanbroodjes 2 minuten aan beide kanten in een warme pan met een deksel erop.
Curry
Rooster de bloemkool; wortel; pompoen en zoete aardappel gedurende 25 minuten in de oven op 180 °C.
Stoof een fijngesnipperde ui aan in wat olijfolie. Voeg na 5 minuten de kormapasta toe en bak deze even mee.
Voeg de kokosroom en de geroosterde groenten toe. Gebruik je erwten? Dan is dit het moment om deze ook toe te voegen. Laat de korma 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dien dampend warm op!