Hartige quinoamuffins
45 minuten
Bijgerecht | Vegetarisch
Alle ingrediënten
‒
7 personen
+
- quinoa * 150 g
- zwarte peper * 0.5 tl
- eieren 2 stuks
- olijfolie * 120 ml
- spinazie 150 g
- courgettes 1 stuks
- fetakaas 100 g
- melk 120 ml
- bakpoeder 1.5 tl
- zout 1 tl
- bloem 300 g
- dille 1 tl
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°
Meng de eieren; olie en melk en klop tot een schuimige massa.
Meng in een andere kom bloem; bakpoeder; peper en zout. Voeg de gekookte en afgekoelde quinoa toe. Vermeng de droge en natte ingrediënten. Niet te hard roeren!
Voeg de spinazie; verse dille; courgette en feta toe en meng voorzichtig.
Schep het deeg in muffinvormen en zet 30 minuten in de oven. Controleer met een tandenstoker: wanneer die droog uit het midden van een muffin komt is het tijd om ze uit de oven te halen.
Serveer warm of lauw.