Hartige palmhartentaart

schedule50 minuten
restaurant_menuHoofdgerecht | Lunch | Mediterraans | Vegetarisch

Een zomers recept dat magen én harten vult: onze palmhartentaart met faire ingrediënten!

Alle ingrediënten

4 personen +
  • palmharten * 1 stuk
  • lookpasta 1 tl
  • zongedroogde kerstomaatjes * 1 stuk
  • peper-zoutmix citrus-knoflook 1 snuifje
  • olijfolie * 1 el
  • lente-uitjes 3 stuks
  • eieren 1 stuk
  • room 250 ml
  • verse peterselie 1 el
  • geitenkaas 100 g
  • bladerdeeg 1 stuk
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Fruit de lenteuitjes in de olijfolie. Meng de lookpasta eronder.

  2. Snij de palmharten in kleine ringetjes en voeg toe.

  3. Voeg de zongedroogde tomaatjes erbij, alsook een gedeelte van de olie uit het potje. Laat even op een zacht vuurtje stoven.

  4. Meng het ei met de room en de peterselie en voeg toe aan de vulling. Breng op smaak met de pepermix.

  5. Voeg de verkruimelde geitenkaas toe.

  6. Verwarm de oven op 200° C.

  7. Rol het bladerdeeg uit in een ingevette vorm. Bedek het deeg met bakpapier en bakparels.

  8. Bak het deeg ‘blind’ gedurende 10 minuten en verwijder bakpapier en parels.

  9. Doe de vulling in de voorgebakken taartvorm. Verminder de temperatuur tot 190° C. Bak de taart gedurende 25 à 30 minuten.

Oxfam-ingrediënten