Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Hartelijke, hartige feesttaco’s

schedule40 minuten
restaurant_menuHoofdgerecht | Vegan | Vegetarisch

Feliz cumple, Oxfam-Wereldwinkels! Speciaal voor ons gouden jubileum bereidt huischef Elisabeth Van Lierop vegan, Mexicaanse taco’s.

Heerlijk uit het vuistje of als onderdeel van een gezond buffet.

Elisabeth Van Lierop
Chef achter het recept

Haar website ‘Plantbased’ is al even een hit onder vegan en veggie foodies. Ze inspireert ook tot écht duurzaam leven. Kiezen voor eco, bio en fair geeft het leven duidelijk een sprankelende meerwaarde. Vegan keukenwonder en ecoblogster Elisabeth Van Lierop dook enthousiast de wereldwinkel binnen en toverde feestelijke lekkernijen uit haar potten.

Alle ingrediënten

4 personen +
  • bloemkool 1 stuk
  • olijfolie * 6 el
  • bloem 3 el
  • pepermix tomaat en olijf 0.5 tl
  • chilipeper 1 snuifje
  • gist 2 el
  • kokosbloesemsuiker * 2 el
  • knoflook 1 stuk
  • zout 1 tl
  • komijnpoeder 1.5 tl
  • uienpoeder 1 tl
  • paprikapoeder 0.5 tl
  • lookpasta 1 el
  • gele uien 1 stuk
  • worldmix met rijst, linzen en quinoa 150 g
  • oregano 1 tl
  • kurkuma 0.5 tl
  • sojasaus 2 el
  • verse koriander 1 bussel
  • cashewnoten * 75 g
  • avocado 0.5 stuks
  • citroensap 2 el
  • water 2 el
  • tortilla 8 stuks
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Crispy bloemkool

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng de bloem, peper, chili, voedingsgist, zout, komijn, uienpoeder, kokosbloesemsuiker en paprikapoeder door elkaar in een grote kom. Voeg er de bloemkoolroosjes aan toe en schep door elkaar.

  3. Meng in een klein kommetje de lookpasta met 2/3 van de olijfolie. Giet die knoflookolie over de bloemkoolroosjes.

  4. Leg de roosjes op een bakplaat en rooster 35 minuten op 180 °C. Schep af en toe om.

Quinoatacogehakt

  1. Stoof de ui zo’n 5 minuten in de rest van de olijfolie. Voeg de lookpasta toe en stoof 2 minuten verder.

  2. Voeg de Worldmix toe, samen met de oregano, sojasaus, kurkuma en zout. Overgiet met water. Kook 10 minuten tot de rijst en quinoa gaar zijn en het vocht verdampt is.

  3. Kruid af met peper en verse koriander.

Koriander-avocadosaus

  1. Week de cashewnoten minstens twee uur in water.

  2. Giet de cashewnoten af en blend alles tot een gladde saus. Voeg indien nodig meer water toe en kruid verder af met citroensap of zout naar smaak.

Toritilla's vullen

  1. Vul de tortilla’s met het quinoagehakt en/of de crispy bloemkool. De koriander-avocadosaus is heerlijk als topping of on the side.

  2. Graag nog extra pit? Probeer wat ingelegde rode ui, verse koriander, limoen, avocado of salsa piccante toe te voegen!

Oxfam-ingrediënten