Chef achter het recept
Fenna Verhelst maakt heerlijke vegetarische gerechten en broden met producten van lokale en/of biologische teelt.
Groentepaté met bier
Leg eens wat anders op je boterham.
Chef achter het recept
Fenna Verhelst maakt heerlijke vegetarische gerechten en broden met producten van lokale en/of biologische teelt.
Alle ingrediënten
- blond bier * 2 el
- olijfolie * 100 ml
- ui 1.5 stuks
- zonnebloempitten 100 g
- groentebouillon 1 stuks
- witte peper * 1 snuifjes
- zout 1 snuifjes
- groentenrestjes 600 g
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de groenten fijn (gebruik gerust ook ‘afval’, zoals bloemkoolbladeren) en doe ze met de gesnipperde ui en de olijfolie in een kom. Stoof gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg het bier, de pitten en de bouillon toe. Kruid naar smaak met peper en eventueel wat zout. Laat nog enkele minuten stoven.
Schep de helft uit de kom en mix fijn. Doe alles weer bij elkaar en meng goed.
Schep in een ingevette paté- of cakevorm en druk goed aan. Zet voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen, haal uit de vorm en serveer: bij de boterhammen, op toastjes bij het aperitief, bij een slaatje … Je kan de paté in de koelkast een week lang bewaren.