Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Chef achter het recept

Groene-olijvenburger met cashewnoten en koriander

schedule30 minuten
restaurant_menuHoofdgerecht | Vegan | Vegetarisch
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

4 personen +
  • volkorenrijst * 100 g
  • cashewnoten * 100 g
  • groene olijven 100 g
  • lookpasta 1 tl
  • boekweitmeel 50 g
  • pijnboompitten 2 el
  • sesamzaad 2 el
  • kappertjes 20 g
  • verse koriander 1 bussels
  • citroensap 1 el
  • olijfolie 1 el
  • zeezout (met groene kruiden) 1 snuifjes
  • zwarte peper * 1 snuifjes
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Maal de cashewnoten met de olijven en de knoflook. Voeg de gekookte rijst; het boekweitmeel; de pijnboompitten; het sesamzaad; de kappertjes; de gehakte koriander en het citroensap toe. Kruid met peper en zout en kneed alles goed.

  2. Verdeel het mengsel in 4 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel en het aan te stampen; bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven.

  3. Bak de burgers 2 minuten aan elke kant in wat olijfolie goudbruin of gril ze.

Oxfam-ingrediënten