Groene couscoussalade met avocado en basilicum
Naar een recept van Miki Duerinck & Kristin Leybaert, La Cucina Verde (ISBN 9789022333679, uitgegeven bij M-Books).
Alle ingrediënten
- couscous * 100 g
- komkommer 0.5 stuks
- verse peterselie 0.5 bussels
- basilicum 0.5 bussels
- verse munt 1 takjes
- olijfolie * 2 el
- citroensap 4 el
- avocado 2 stuks
- witte peper * 2 snuifjes
- zout 2 snuifjes
Aan de slag
Snijd de ongeschilde komkommer in stukjes en mix ze samen met de peterselie tot er alleen sap overblijft. Giet dit vocht over de al dente gekookte couscous.
Hak het takje verse munt fijn. Voeg een halve eetlepel toe.
Je kan ook muntthee gebruiken: scheur twee theezakjes open en voeg de inhoud ervan toe.
Giet de olie en één eetlepel citroensap erbij. Kruid met peper en zout; roer alles goed door elkaar en laat de couscous rusten zodat hij al het vocht kan absorberen. Dat kan een kwartiertje duren.
Snijd intussen de avocado’s open; schil ze en verwijder de pit. Snijd de avocado’s in stukjes en hak ze fijn samen met het basilicum. Sprenkel wat citroensap over dit mengsel en breng het op smaak met peper en zout.
Neem een serveerbord. Vul op het bord een ring met een laagje van de groene couscous en leg daarbovenop een laagje avocado/basilicum. Verwijder de ring. Ga zo door met de overige borden.