Gevulde puntpaprika

schedule30 minuten
restaurant_menuBijgerecht | Hapje | Lunch | Mediterraans | Snack | Vegetarisch

Quinoa leent zich uitstekend als basis voor salades. Het is lekker maar vrij neutraal van smaak, dus ideaal om een salade mee te maken.

Alle ingrediënten

2 personen +
  • rode puntpaprika 3 stuks
  • quinoa * 70 g
  • avocado 0.5 stuks
  • komkommer 0.25 stuks
  • gekookte rode biet 1 stuk
  • zwarte olijven 10 stuks
  • lente-uitjes 1 stuk
  • citroen 1 stuk
  • lookpasta 2 el
  • zwarte peper * 2 snuifjes
  • zeezout (met groene kruiden) 2 snuifjes
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Puntpaprika's

  1. Was de puntpaprika’s. Deze zijn doorgaans veel zoeter dan gewone paprika’s en heel lekker om rauw te eten. Snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.

  2. Kook de quinoa zoals op de verpakking vermeld.

  3. Verdeel de gekookte quinoa over 3 kommetjes en maak de verschillende salades.

Salades

  1. Rode biet-quinoasalade: snijd een kleine; gekookte rode biet in kleine blokjes en meng ze onder de quinoa; werk af met peper en zout.

  2. Avocado-quinoasalade: snijd 1/2 avocado in kleine blokjes en meng ze met 1 theelepel citroensap en de lookpasta onder de quinoa. Werk af met peper en zeezout naar smaak en fijngesnipperde lente-ui.

  3. Griekse quinoasalade: snijd 1/4 komkommer in kleine stukjes; snijd de olijven in schijfjes en meng ze onder de quinoa. Werk af met peper en zeezout en fijngesnipperde lente-ui.

Afwerking

  1. Verdeel de salades over de 6 halve puntpaprika’s.

  2. TIP: Wees creatief. Dit recept toont aan dat quinoa zich uitstekend leent als basis voor salades. Het is lekker maar vrij neutraal van smaak; dus ideaal om een salade mee te maken. Gebruik de groenten (zoals bijvoorbeeld notensalade; tomaat; broccoli; sojabonen; rode bonen) en de verse of droge kruiden (zoals bieslook; munt; koriander; paprika; dille) die je hebt.

Oxfam-ingrediënten