Gestoofde peren met Chileense wijn
30 minuten
Bijgerecht | Vegetarisch
Peren gestoofd in een zoete rode wijn krijgen een intensere en zoetere smaak. Daarom kiezen we voor één van onze Chileense fairtradewijnen.
Alle ingrediënten
‒
4 personen
+
- Chileense rode wijn * 100 ml
- honing (vloeibaar) * 100 ml
- peer 8 stuks
- rietsuiker * 50 g
- water 300 ml
- kruidnagel 8 stuks
- kaneelpoeder 1 snuifjes
Aan de slag
Maak een stroperig sausje: meng het water, de wijn, de honing, de rietsuiker en de kruiden, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
Zet de ongeschilde peren rechtop in een beboterde vuurvaste schotel. Giet het sausje over de peren en zet de schotel in de oven tot de peertjes gaar zijn. Schep tussendoor regelmatig het sausje over de peren.
Je kan deze schotel zowel koud als warm serveren.