Sven De Potter & Nelis Schiettecatte
Chef achter het recept

Gepocheerde peer met limoncellocrème

schedule30 minuten (+ 4 uur opstijven)
restaurant_menuDessert | Vegetarisch

Een feestelijk afzakkertje? Probeer eens deze gepocheerde peer met limoncellocrème!

Sven De Potter & Nelis Schiettecatte
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

4 personen +
  • peer 4 stuks
  • water 1000 ml
  • witte wijn * 500 ml
  • mascobadorietsuiker * 100 g
  • honing (vloeibaar) 1 el
  • citroen 1 stuks
  • sinaasappel 1 stuks
  • vanillestokjes 1 stuks
  • steranijs 2 stuks
  • kruidnagel 2 stuks
  • pistachenoten 2 el
  • kaneelstokje 1 stuks
  • eieren 1 stuks
  • room 100 ml
  • rietsuiker * 25 g
  • mascarpone 25 g
  • limoncello * 100 ml
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

Gepocheerde peer

  1. Breng het water aan de kook met de witte wijn (bv. Lauraro sauvignon blanc); suiker en honing. Zet het vuur zacht en laat het mengsel pruttelen.

  2. Voeg het sap van de citroenen en de sinaasappel en wat sinaasappelschil toe. Voeg daarna de kruiden toe en laat alles goed trekken.

  3. Schil de peren. Verwijder het klokhuis met een appelboor en leg ze in het pruttelende sopje. Laat de peren in een tiental minuten beetgaar worden.

Limoncellocrème

  1. Splits het ei en klop het eiwit tot een schuimige massa. Klop de room lobbig. Meng de eierdooier met de suiker en klop op tot het geheel wit wordt.

  2. Voeg de mascarpone bij het mengsel. Voeg de limoncello toe. Voeg voorzichtig de room en het eiwit onder het beslag.

  3. Laat 4u opstijven in de koelkast. Let op: zorg dat de crème wat lopend blijft.

Serveer

  1. Serveer per persoon een lauwe peer; overgoten met de limoncellocrème. Rasp wat citroenschil over het bord; strooi verkruimelde pistachenoten over het geheel.

  2. Met een shotje limoncello natuurlijk!

Oxfam-ingrediënten