Chef achter het recept
Gemarineerde ham met ananasstukjes
Chef achter het recept
Alle ingrediënten
- schouderham 1000 g
- sambal oelek 2 tl
- woksaus soy ginger 1 stuks
- ananasschijven (op siroop) 1 stuks
- basmatirijst * 1 stuks
- paksoi 4 takjes
- kruidnagel 20 stuks
- verse koriander 1 el
- honing (vloeibaar) * 2 el
- olijfolie * 3 el
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Maak een marinade van de honing; twee eetlepels olie en sambal naar smaak. Wrijf hiermee de ham in.
Laat de ananasstukjes uitlekken en prik alle stukjes met een kruidnagel vast op de ham.
Plaats de ham in een braadslede en zet 15 minuten in de oven. Besprenkel de ham tussendoor met de vrijgekomen braadsappen.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi overdwars doormidden. Verhit olie in een wok en bak de paksoi aan beide kanten bruin. Voeg de woksaus toe.
Wanneer de ham klaar is; snijd dan een deel van de ham in dunne plakken. Leg deze plakken op de borden samen met de paksoi en saus en een torentje witte rijst. Garneer met verse koriander.
Serveer de rest van de ham op tafel.