Chef achter het recept
Frisse noedelsalade met papaja, amazonenoten en limoendressing
Chef achter het recept
Alle ingrediënten
- noedels * 500 g
- babymaïs 125 g
- sluimererwten 150 g
- bruine champignons 50 g
- basmatirijst * 1 stuks
- rode ui 1 stuks
- minipapaja's 200 g
- sojascheuten 100 g
- amazonenoten * 100 g
- limoensap 2 el
- honing (crème) * 2 el
- olijfolie * 4 el
- zwarte peper * 1 snuifjes
- zeezout (met groene kruiden) 1 snuifjes
- verse koriander 1 bussels
Aan de slag
Salade
Kook de noedels 3 minuten en giet af; spoel met ijskoud water.
Breng water aan de kook in een ruime kom. Kook de sluimererwten; champignons en babymais tot ze beetgaar zijn (ongeveer 4 minuten). Giet af en spoel met ijskoud water.
Pel de paprika met een dunschiller en snij in fijne reepjes. Pel de rode ui en snij in flinterdunne ringen. Laat de papaja’s uitlekken en snij ze in fijne reepjes.
Rooster de amazonenoten in een hete pan en plet ze in de vijzel met een beetje chilizout.
Dressing
Pers het sap uit de limoen; voeg honing; olijfolie; peper en chilizout toe en mix tot een gladde dressing.
Als alles afgekoeld is; voeg je alle ingrediënten toe en schep je de dressing eronder. Werk af met takjes koriander en serveer.