Exotische kabeljauw
Alle ingrediënten
- basmatirijst * 250 g
- rozijnen * 25 g
- gedroogde mango's * 100 g
- cashewnoten * 60 g
- lookpasta 1 tl
- verse gember 10 g
- rietsuiker * 1 el
- currypoeder 1 tl
- water 300 ml
- kokosmelk * 200 ml
- courgettes 1 stuks
- wortelen 4 stuks
- olijfolie * 3 el
- kabeljauwhaasje 600 g
- rode ui 1 stuks
- ciderazijn 1 el
Aan de slag
Bereiding
Laat de mango een uur weken in water en snij in kleine stukjes. Meng met de lookpasta; geraspte gember; 1 el olijfolie; de rozijnen; de ciderazijn en de suiker. Laat een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg water toe indien nodig.
Snij de courgette en wortel in linten en laat kort stomen. Hak de cashewnoten grof en bak ze in een pan zonder vetstof. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de ui fijn en stoof aan in wat olijfolie. Voeg 1 tl currypoeder toe; het water en de kokosmelk. Kruid met peper en zout. Laat koken en pocheer de kabeljauw kort voor het serveren. Laat de kabeljauw rusten en kook de currysaus in.
Serveer de rijst; kabeljauw en groenten in de saus en dresseer met de cashewnoten.