Véronique & Michel De Meyer
Chef achter het recept

Chocolade- en notenbrood

schedule15 minuten (+ 20 minuten bakken)
restaurant_menuDessert | Snack
Véronique & Michel De Meyer
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

6 personen +
  • bloem 150 g
  • rietsuiker * 75 g
  • bakpoeder 1 tl
  • amandelnoten * 50 g
  • gekonfijte gember 50 g
  • eieren 2 stuks
  • chocodrinkpoeder 3 el
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Meng de bloem; de suiker; het bakpoeder en de chocodrink.

  2. Verdeel de gember in stukjes en meng ze met de amandelnoten onder de bloem.

  3. Klop de eieren los en giet ze bij de bloem.

  4. Kneed alles goed door.

  5. Beleg een bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in.

  6. Verwarm de oven op 160 °C voor en bak vervolgens het deeg gedurende 20 minuten.

  7. Prik er met een mespunt in om na te gaan of het brood goed doorbakken is.

Oxfam-ingrediënten