Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Chef achter het recept

Cannelloni van geroosterde paprika met amandelvulling

schedule1 uur
restaurant_menuHoofdgerecht | Vegetarisch
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Chef achter het recept

Alle ingrediënten

4 personen +
  • rode puntpaprika 2 stuks
  • amandelnoten * 100 g
  • lookpasta 0.5 tl
  • fruitazijn 0.5 tl
  • verse koriander 0.5 bussels
  • olijfolie * 2 el
  • zwarte peper * 1 snuifjes
  • zout 1 snuifjes
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Verwarm de oven op 180 °C.

  2. Leg de puntpaprika’s op een ovenschaal; schuif ze in de oven en bak ze gedurende 30 minuten.

  3. Neem de paprika’s uit de oven; laat ze afkoelen en pel ze.

  4. Snijd de paprika’s open; verwijder de zaadjes en snijd ze in de lengte in tweeën. Snijd nu elke lapje verticaal in drieën.

  5. Maal de amandelen samen met de knoflook; de azijn; de koriander en de olijfolie. Breng de pasta op smaak met peper en zout.

  6. Verdeel de pasta in evenveel porties als het aantal stukken paprika en maak van elke portie een worstje.

  7. Rol elk worstje in een lapje puntpaprika tot een cannelloni.

Oxfam-ingrediënten